Header Ads

Top 30 Artis Malaysia Paling banyak Pengikut di Instagram 2018


Instagram merupakan antara media sosial yang paling dikenali selain Facebook, twitter dan lain-lain lagi. Orang ramai menggunakan Instagram untuk berkongsi pelbagai gambar aktiviti harian mereka pada setiap saat. Selain itu ramai pengguna terutamanya peniaga menggunakan IG untuk memperkenalkan produk mereka kepada orang ramai. Instagram ini sangat berguna jika mempunyai ramai followers. Boleh dikatakan semakin banyak pengikut semakin berpengaruh seseorang itu ataupun sesuatu jenama.

Antara golongan yang semamangnya mempunyai ramai pengikut ialah daripada kalangan selebriti. Mereka ini biasa mendapat liputan daripada pelbagai media yang menyebabkan mereka sangat dikenali. Apabila menjadi popular maka mereka akan mempunyai ramai peminat. Kebiasaan peminat-peminat akan mengikuti perkembangan artis kesayangan mereka dan laman media sosial Instagram lah yang paling cepat untuk mengetahui berita berkenaan artis tersebut. Di Malaysia individu  yang mempunyai pengikut paling ramai adalah daripada selebriti. Jom tengok senarai artis Malaysia yang mepunyai pengikut yang paling ramai di laman Instagram. Artis kesukaan anda berada pada nombor berapa?

Di sini, kami senaraikan 30 orang artis yang mempunyai pengikut yang paling ramai di Instagram:-

1. NOOR NEELOFA (@neelofa) 5.3 Juta

Noor Neelofa merupakan pelakon dan pengacara yang sudah terkenal di Malaysia. Beliau mempunyai 5.3 juta pengikut di Instagram. Nama Neelofa melonjak naik selepas menjadi pengacara di rancangan Meletop di Astro. Dia juga menjual Tudung jenama miliknya neelofar hijab yang merupakan antara tudung pilihan rakyat Malaysia. Drama lakonanya dalam Suri Hati Mr Pilot telah meningkatkan lagi populariti Neelofa yang digandingkan dengan Pelakon Kacak Fattah Amin.


2. NORA DANISH (@noradanish) 5.1 Juta


Pelakon Nora Danish sebelum ini merupakan artis paling ramai pengikut di laman sosial Instagram kerana menjadi artis paling ramai pengaruh apabila mempunyai pengikut tertinggi iaitu seramai 5.1 namun telah dipintas oleh Neelofa. Namanya naik selepas membintangi beberapa buah drama dan filem yang meletup di layar perak.

Pelakon cantik ini menjadikan Instagram miliknya sebagai medium untuk berkongsi aktiviti rutin hariannya sebagai ibu tunggal. Setiap kali membawa anaknya bersiar-siar, dia akan memuatnaik gambar anaknya ke IG. Nora banyak memuatkan gambar-gambar aktiviti hariannya termasuklah ketika penggambaran dan juga semasa melancong ke luar negara.

Dia juga sering berkongsi gambar suaminya Nedim Nazri iaitu anak kepada Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Datuk Seri Mohamad Nazri Aziz.


3. ZIZAN RAZAK (@zizanrazak869) 4.6 Juta

Abdul Razak Mohammad Razizan atau di kenali sebagai Zizan Razak merupakan seorang bintang komedi yang tidak asing lagi. Zizan juga melibatkan diri sebagai sebagai pengacara, usahawan, penyanyi dan juga pelakon. Satu-satunya pelakon lelaki yang tersenarai antara lima teratas ialah pelawak Zizan Razak yang mempunyai pengikut seramai 4.6 Juta orang. Zizan sememangnya popular sejak dari zaman Raja Lawak lagi. Pengikutnya semakin bertambah selepas banyak filem lakonanya seperti KL Ganster, Mael Lambung, Polis Evo dan  terbaru Abang Long Fadil 2 meletop di pawagam. 

4. Datuk Siti Nurhaliza (@ctdk) 4.5 Juta

Datuk Siti Nurhaliza merupakan seorang penyanyi dan juga usahawan berjaya dengan menghasilkan produk Simply Siti. Siti kini mempunyai sebanyak 4.5 Juta pengikut di Instagram.

Siti Nurhaliza pula banyak mengabadikan aktiviti harian dengan memuat naik rakaman video ketika membuat persembahan, rakaman di studio, aktiviti riadah dan juga ketika di dapur. Siti selalu memuatnaik gambar selfie ke IG dan mendapat pujian daripada peminatnya. Malah Siti turut berkongsi cerita masakannya dengan peminat dan juga makanan yang dipilih ketika sarapan.


5. SCHA ALYAHYA (@schaalyahya) 4 Juta

Ibu kepada Lara Alana ini selalu berkongsikan aktiviti harian dan gambar anaknya yang comel bersama peminat. Ramai orang memgikut Scha di Instagram selepas beliau berkahwin dengan Awal Ashaari. Kedua-dua mereka merupkan pelakon yang popular.

6. Hanis Zalikha (@haniszalikha) 3.9 Juta


Pelakon dan pengacara Hanis Zalikaha mendapat perhatian umum selepas dia dilamar Hairul Azreen yang kini merupakan suaminya. Beliau menggunakan Instagram untuk mempromosikan produk miliknya. Dia juga selalu update gambar aktiviti harian bersama anak Yusof dan suaminya.


7. ELFIRA LOY (@elfiraloy) 3.7 Juta

Nurul Elfira Loy  juga turut menjadikan instagram miliknya sebagai medium pengiklanan efektif dengan mempromosikan produk baru dan membuat review sesuatu produk.8. AWAL ASHAARI (@awalashaari) 3.5 Juta

Ahmad Awaluddin Ashaari merupakan suami kepada Scha Alyahya. Awal banyak berkongsikan gambar aktiviti kerjayanya sebagai seorang selebriti terkenal termasuk gambar dan video anaknya Lara di Instagram beliau.

9. Fazura (@missfazura) 3.5 Juta

Fazura merupakan artis cantik yang sangat disukai oleh ramai orang. Beliau selalu memuatnaik gambar aktiviti sehariannya sebagai pelakon dan penyanyi serta model. Selepas kahwin dengan pelakon kacak Fattah Amin, beliau sering update gambar mesranya dengan suaminya itu. Orang ramai sangat senang dengan hubungan mereka yang bahagia itu.

10. Rozita Che Wan (@rozitachewan1) 3.4 Juta


Rozita Che Wan atau lebih dikenali dengan nama Che Ta mennggunakan laman Instagram untuk mempromosikan pelbagai produk keluarannya seperti minyak wangi dan produk kecantikan. Selain itu Che Ta sering memuatnaik gambar keluarganya melakukan aktiviti harian mereka. Che Ta merupakan artis yang selalu pergi melancong ke luar negara, biasanya beliau akan post gambar bercuti ke instagram.


11. Nelydia Senrose (@nelydiasenrose) 3.3 Juta

12. Amyra Rosli (@yanasamsudin) 3.2 Juta

13. Yana Samsudin (@yanasamsudin) 3.2 Juta

14. Lisa Surihani (@iamlisasurihani) 3.1 Juta

15. Fasha Sandha (@nelydiasenrose) 3.3 Juta

16. Janna Nick (@jannannick) 3.1 Juta

17. Ayda Jebat (@aydajebat) 3.1 Juta

18. Fathia Latiff (@fatiyalatiff) 3 Juta

19. Lara Alana (@laraalanaa) 3 Juta

20. Johan (@jozlynnhanania) 3 Juta

21. Hairul Azreen(@hairulazreen) 2.8 Juta

22. Fattah Amin (@fattahaminz) 2.7 Juta

23. Uqasha Senrose (@uqashasenrose2) 2.7 Juta

24. Shaheizy Sam (@shaheizy_sam) 2.6 Juta

25. Jep Sepahtu (@jepsepahtu) 2.6 Juta 

26. Aaron Aziz (@aarondwiaziz) 2.6 Juta

27. Mira Filzah (@mfmirafilzah) 2.5 Juta

28. Saharul Ridzwan (@saharulridzwan) 2.5 Juta

29. Emma Maembong (@emma_maembongofficial) 2.4 Juta

30. Anzalna (@anzalnanasir88) 2.3 Juta

14 comments:

 1. Salam. terima kasih atas kesudian untuk menerima komen saya bertapak di blog yang cantik ini. Sudi-sudilah jemput ke blog saya pula yaa!  Klik Sini = https://admin-whatsapp.blogspot.my/

  ReplyDelete
 2. BERITA BAIK UNTUK SEMUA ORANG

  Nama saya Amisha dari bogor di Indonesia, saya adalah perancang busana dan saya ingin menggunakan media ini untuk memberi tahu setiap orang untuk berhati-hati dalam mendapatkan pinjaman di internet, begitu banyak kreditur pinjaman di sini adalah penipu dan mereka ada di sini. curang Anda dengan susah payah uang Anda, saya mengajukan pinjaman sekitar Rp500,000,000 wanita di Malaysia dan saya kehilangan sekitar 24 juta tanpa mengambil pinjaman, saya membayar hampir 24 juta masih saya tidak mendapatkan pinjaman dan bisnis saya adalah Tentang menabrak karena hutang.

  Sebagai pencarian saya untuk perusahaan pinjaman pribadi yang andal, saya melihat iklan online lainnya dan nama perusahaannya adalah fancy loan company. Saya kehilangan jumlah 15 juta dengan mereka dan sampai hari ini, saya tidak pernah menerima pinjaman yang saya usulkan.

  Tuhan jadilah kemuliaan, teman-teman saya yang mengajukan pinjaman juga menerima pinjaman semacam itu, mengenalkan saya kepada perusahaan yang dapat dipercaya dimana Ibu Suzan bekerja sebagai manajer cabang, dan saya mengajukan pinjaman sebesar Rp700.000.000 dan mereka meminta surat kepercayaan saya, Dan setelah mereka selesai memverifikasi detail saya, pinjaman tersebut disetujui untuk saya dan saya pikir itu adalah sebuah lelucon, dan mungkin inilah salah satu tindakan curang yang membuat saya kehilangan uang, tapi saya tercengang. Ketika saya mendapat pinjaman saya dalam waktu kurang dari 6 jam dengan suku bunga rendah 2% tanpa agunan.

  Saya sangat senang karena ALLAH menggunakan teman saya yang menghubungi mereka dan mengenalkan saya kepada mereka dan karena saya diselamatkan dari membuat bisnis saya melonjak ke udara dan dilikuidasi dan sekarang bisnis saya terbang tinggi dalam bahasa Indonesia dan tidak ada yang akan mengatakannya Dia tidak tahu tentang Anniesa Hasibuan perusahaan mode saya

  Jadi saya saran setiap orang yang tinggal di Indonesia dan negara lain yang membutuhkan pinjaman untuk satu tujuan atau yang lain untuk silahkan kontak
  Ibu Suzan email: (Suzaninvestment@gmail.com)

  Anda juga dapat menghubungi saya di email saya: (Amisha1213@gmail.com), dan maria yang baru saja mendapat pinjaman dari suzan di: (maaria9925@gmail.com) dan Karina yang memperkenalkan dan bercerita tentang Ibu Suzan, dia juga mendapat pinjaman baru dari Ibu Suzan, Anda juga dapat menghubungi dia melalui email-nya:( Lukman.karina@yahoo.com).

  ReplyDelete
 3. (purityloancompany@gmail.com)

  Halo adalah hadiah kemurnian Nyonya, pemberi pinjaman pinjaman pinjaman yang sah dan dapat diandalkan untuk pinjaman
  dalam syarat dan ketentuan yang jelas dan dapat dimengerti dengan bunga 2%. dari
  USD $ 12.000 hingga $ 8.000.000, euro, dan pound saja. Saya memberikan pinjaman bisnis,
  Pinjaman pribadi, pinjaman mahasiswa, pinjaman mobil dan pinjaman untuk membayar tagihan. jika kamu
  butuh loana2
     Yang harus Anda lakukan adalah bagi Anda untuk menghubungi saya secara langsung
  In: (purityloancompany@gmail.com)
  Tuhan memberkati Anda.
  Hormat saya,
  Nyonya: hadiah kemurnian
  Email: (purityloancompany@gmail.com)

  Catatan: Semua tanggapan harus dikirim ke: (purityloancompany@gmail.com)

  ReplyDelete
 4. nama saya Ibu Najwa Mohamed I tinggal di George Town Malaysia, saya dengan cepat mahu menggunakan media dalam talian ini untuk memberitahu semua rakyat Malaysia supaya berhati-hati agar tidak jatuh ke tangan peminjam palsu. Saya ingin memberi keterangan tentang bagaimana Tuhan Yang Maha Kuasa membimbing saya kepada pemberi pinjaman yang benar dan mengubah hidup saya dari rumput ke Grace. Saya menjadi sangat terdesak untuk mendapatkan pinjaman dari pemberi pinjaman dalam talian jadi saya memutuskan untuk menghubungi rakan yang baru mendapat pinjaman dalam talian dan berkongsi kisahnya dalam talian, dia memberitahu saya tentang seorang wanita bernama Puan Rika Anderson, Ketua Pegawai Eksekutif RIKA ANDERSON LOAN COMPANY.
  Beberapa hari yang lalu saya memohon pinjaman (Rm200,000,000) dengan kadar faedah yang rendah, saya memberitahu ibu saya apa yang saya mahu gunakan untuk membina perniagaan saya dan pinjaman saya telah diluluskan dengan mudah. Tidak ada tekanan dan semua persediaan dibuat dengan pemindahan kredit dan dalam masa kurang dari 24 jam saya menerima mesej bank dari pemindahan pinjaman saya ke akaun bank saya dan saya sangat gembira dengan perniagaan saya dan keluarga saya. sesiapa sahaja yang memerlukan hubungan dengan ibu pemberi pinjaman Rika melalui e-mel rikaandersonloancompany@gmail.com, saya berjanji untuk berkongsi kesaksian. Saya berdoa agar Tuhan memberkati dia demi kebaikan yang telah dilakukannya dalam hidup saya. Anda juga boleh menghubungi saya pada masa semut melalui najwamohamedh@gmail.com

  ReplyDelete
 5. nama saya Ibu Najwa Mohamed I tinggal di George Town Malaysia, saya dengan cepat mahu menggunakan media dalam talian ini untuk memberitahu semua rakyat Malaysia supaya berhati-hati agar tidak jatuh ke tangan peminjam palsu. Saya ingin memberi keterangan tentang bagaimana Tuhan Yang Maha Kuasa membimbing saya kepada pemberi pinjaman yang benar dan mengubah hidup saya dari rumput ke Grace. Saya menjadi sangat terdesak untuk mendapatkan pinjaman dari pemberi pinjaman dalam talian jadi saya memutuskan untuk menghubungi rakan yang baru mendapat pinjaman dalam talian dan berkongsi kisahnya dalam talian, dia memberitahu saya tentang seorang wanita bernama Puan Rika Anderson, Ketua Pegawai Eksekutif RIKA ANDERSON LOAN COMPANY.
  Beberapa hari yang lalu saya memohon pinjaman (Rm200,000,000) dengan kadar faedah yang rendah, saya memberitahu ibu saya apa yang saya mahu gunakan untuk membina perniagaan saya dan pinjaman saya telah diluluskan dengan mudah. Tidak ada tekanan dan semua persediaan dibuat dengan pemindahan kredit dan dalam masa kurang dari 24 jam saya menerima mesej bank dari pemindahan pinjaman saya ke akaun bank saya dan saya sangat gembira dengan perniagaan saya dan keluarga saya. sesiapa sahaja yang memerlukan hubungan dengan ibu pemberi pinjaman Rika melalui e-mel rikaandersonloancompany@gmail.com, saya berjanji untuk berkongsi kesaksian. Saya berdoa agar Tuhan memberkati dia demi kebaikan yang telah dilakukannya dalam hidup saya. Anda juga boleh menghubungi saya pada masa semut melalui najwamohamedh@gmail.com

  ReplyDelete
 6. Kami adalah perusahaan pinjaman koperasi yang menawarkan jangka pendek, menengah dan panjang
  pinjaman untuk proyek-proyek modal untuk industri, bisnis, investasi dan lainnya
  proyek penting yang diperlukan untuk individu dan ekonomi
  pembangunan Dan mereka juga menawarkan pinjaman untuk membayar hutang.
  orang yang tertarik harus mendaftar melalui email di bawah ini
  Johndonardloanfirm@gmail.com atau melalui whatapp +2348077685263

  ReplyDelete
 7. Segera Bergabung Bersama Kami BINGO4D Bo Togel NO 1 Aman, Bonafit dan Terpercaya
  Dengan Cs yg ramah & Fast Respon Kami Siap Melayani Anda
  Menang Dan Raih Sukses Bersama Kami Hanya Di BINGO4D
  Berapapun Kemenangan Anda Terjamin 100% Di Bayar

  10 Pasaran Resmi Terbaik Yang Kami Punya :
  HKSIANG ( TUTUP 10:30 WIB - 11:00 WIB)
  BULLSEYE (Tutup 12:30WIB – Result 13:15WIB)
  SYDNEY (Tutup 12:00WIB – Result 14:00WIB)
  BATAM (Tutup 16:30WIB – Result 17:00WIB)
  SINGAPORE (Tutup 17:20WIB – Result 17:45WIB)
  SINGAPORE 45 (Tutup 17:20WIB – Result 17:45WIB)
  MALAYSIA (Tutup 18:30WIB – Result 19:00WIB)
  GENTING (Tutup 18:30WIB – Result 19:00WIB)
  INDONESIA ( Tutup 19:30WIB - Result 20:00WIB)
  PCSO (Tutup 19:30WIB – Result 20:15WIB)
  Hongkong (Tutup 22:00WIB – Result 23:00WIB)

  Promo dr BINGO4D :
  * Dengan Hanya 20rb anda sudah dapat bermain di tempat kami & hanya 500 sudah bisa bermain
  * Bonus New Member 10%
  * Diskon Terbesar 2D : 29%|3D : 59%|4D : 66%
  * Refferal 1% Seumur Hidup

  Bank Support :
  BCA – MANDIRI – BNI – BRI

  Link : : http://www.Bingo4d.com
  Link Mobile : wap.Bingo4d.com

  ReplyDelete
 8. Halo,

  Untuk pinjaman yang cepat dan kredibel pilihan Anda dengan tingkat bunga 2%, silakan mengajukan permohonan melalui (martinlaurafinancefirm@gmail.com) Kami mewujudkan impian Anda!

  TERIMA KASIH!!!
  Whatsapp: +2348162551507

  ReplyDelete
 9. Halo,

  Untuk pinjaman yang cepat dan kredibel pilihan Anda dengan tingkat bunga 2%, silakan mengajukan permohonan melalui (martinlaurafinancefirm@gmail.com) Kami mewujudkan impian Anda!

  TERIMA KASIH!!!
  Whatsapp: +2348162551507

  ReplyDelete
 10. Halo

  Apakah Anda memerlukan pinjaman darurat untuk menyelesaikan kebutuhan keuangan Anda? Kami menawarkan pinjaman, kami dapat diandalkan, kuat, cepat dan dinamis, dengan jaminan 100% dari pinjaman luar negeri selama transfer ini.

  Kami juga memiliki pinjaman seluruh mata uang dengan bunga 2% pada semua pinjaman .... Jika Anda tertarik, hubungi kami melalui e-mail ini: accessloanfirm2030@gmail.com

  Silakan hubungi kami jika Anda tertarik melalui

  Email: accessloanfirm2030@gmail.com

  Salam,
  Tuan Scott
  accessloanfirm2030@gmail.com

  ReplyDelete
 11. CÓMO RECIBO UN PRÉSTAMO DE JOHN DONARD FIRM
  Soy Flora Judge Quiero decir que soy grande Gracias a John Donard y su
  sincera gestión por ayudarme con un préstamo de 20,000 $ justo cuando lo necesitaba
  fondos para expandir mi negocio y ahora estoy muy feliz ahora y quiero usar
  el medio para informarle acerca de esta empresa para que no caiga en el error
  Manos OK. Obtenga el correo electrónico y el número a continuación, de acuerdo
  CORREO ELECTRÓNICO: johndonardloanfirm@gmail.com
  oa través de whatsapp +18707107781
  ==========
  Gracias
  John donard

  ReplyDelete
 12. Dapatkan pinjaman Anda sekarang dalam 48 jam

  Selamat siang

  Apakah Anda ingin menjadi pengusaha, memulai proyek atau membeli apartemen atau Apakah Anda dalam kesulitan keuangan, bantuan Anda datang sekarang, apakah Anda kehilangan tidur mencoba untuk mendapatkan pinjaman, jangan biarkan impian Anda untuk mati, hubungi Mr Fred Larry, untuk pinjaman yang cepat dan andal.

  Kami menawarkan jenis pinjaman di bawah ini:

  1 Pinjaman perusahaan
  2. Pinjaman bisnis
  3. Pinjaman apartemen
  4. Pinjaman otomatis
  5. Pinjaman mobil dll.

  kami menawarkan pinjaman kepada pelanggan yang serius dan jujur yang siap bekerja sama dengan kami dengan bunga 3%, dari 100.000,00 euro hingga 500.000.000.000,00.

  Hubungi kami melalui email kami (fredlarryloanfirm@gmail.com) atau (fredlarryloanfirm@hotmail.com)

  Nomor whatssap: +2347061892843
  Skype: fredlarry12

  Tertanda
  Manajer
  Tuan Fred Larry

  ReplyDelete
 13. Dapatkan pinjaman Anda sekarang dalam 48 jam

  Selamat siang

  Apakah Anda ingin menjadi pengusaha, memulai proyek atau membeli apartemen atau Apakah Anda dalam kesulitan keuangan, bantuan Anda datang sekarang, apakah Anda kehilangan tidur mencoba untuk mendapatkan pinjaman, jangan biarkan impian Anda untuk mati, hubungi Mr Fred Larry, untuk pinjaman yang cepat dan andal.

  Kami menawarkan jenis pinjaman di bawah ini:

  1 Pinjaman perusahaan
  2. Pinjaman bisnis
  3. Pinjaman apartemen
  4. Pinjaman otomatis
  5. Pinjaman mobil dll.

  kami menawarkan pinjaman kepada pelanggan yang serius dan jujur yang siap bekerja sama dengan kami dengan bunga 3%, dari 100.000,00 euro hingga 500.000.000.000,00.

  Hubungi kami melalui email kami (fredlarryloanfirm@gmail.com) atau (fredlarryloanfirm@hotmail.com)

  Nomor whatssap: +2347061892843
  Skype: fredlarry12

  Tertanda
  Manajer
  Tuan Fred Larry

  ReplyDelete
 14. Apakah Anda tertarik untuk mendapatkan pinjaman dengan kami? Jika saya benar, hubungi email kami untuk detail email: honeywell240@gmail.com

  BAGAIMANA SAYA BERLAKU? Silakan isi formulir aplikasi di bawah ini ke email ini: honeywell240@gmail.com

  BENTUK APLIKASI PINJAMAN

  Nama lengkap:....................
  Kota:..............
  No Telepon:...........
  Jumlah pinjaman :...........
  Periode Pinjaman: .......................
  Tujuan Pinjaman: ........................

  Tuan JamesHook

  ReplyDelete

Powered by Blogger.